![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 1 Dołączył: 12.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki widok z formularzem który został wygenerowany przez CRUD (patrz kod poniżej). Mam problem, bo chciałbym moc zmodyfikować pola checkxbox które ten formularz posiada. Wiem, że mogę sobie wyświetlić każde pole formularza oddzielnie tj. {{ form_row(form.gallery) }}, ale nie mogę nic z tym zrobić.. od razu mi wyświetla checkboxy jak sobie chce. Kojarzy ktoś jak zmodyfikować te pola checkboxów ? Ja chciałbym przy każdym checkbox dodać obrazek, odpytać bazę o obrazki itd... Tutaj w tym przypadku w żaden sposób nie mogę nic z tym zrobić. Proszę o pomoc.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 1 Dołączył: 12.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, zabrakło mi wtedy 1 linijki:
{% form_theme form 'BackendCmsBundle:Form:fields.html.twig' %} a w pliku w: BackendCmsBundle:Form:fields.html.twig mam :
I działa . Jeszcze jedna rzecz apropo tego. Bo ta metoda tyczy się wszystkich checkboxów które są w tym formularzu no a ja mam tam też inne... np statusy itd. Chciałbym to zrobić indywidualnie dla konkretnej listy checkboxów w moim przypadku tylko dla checkboxów galerii. Zatem próbowałem tak:
I w polach checkboxa no dla gallery pojawił się jakiś input i array(). Tutaj obrazek: (IMG:http://projekt.vipserv.org/php/gallery.jpg) No pewno dlatego , że tu {{ block('form_widget_simple') }} trzeba zmienić widget, tylko nie wiem na jaki, bo taki {{ block('form_checkbox_widget') }} nie działa . Oczywiście jeszcze z chęcią bym użył metody 2 do tego jak się da, czyli separate, ale wolę najpierw rozkminić to na tej pierwszej. Wiesz może jak to zrobić dla konkretnego pola? Bądź czy ktokolwiek wie...? Ten post edytował basso 5.06.2013, 08:27:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 13:56 |