![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na swoim portalu od czasu do czasu w komentarzach mogę zobaczyć wpisy, jak się domyślam od jakichś botów, które np. często piszą (prawie) to samo - np. w wiadomościach o wypadkach samochodowych proszą poszkodowanych o kontakt pod numer telefonu (a tam oczywiście ubezpieczyciel), a ostatnio w newsach o samobójstwach zachęcają do modlitwy i odwiedzenia konkretnej (zawsze tej samej) strony poświęconej zapobieganiu samobójstwom.
Nie wydaje mi się, że ludzie ręcznie przeszukują internet i sami piszę te komentarze. Są to raczej jakieś boty, które szukają na stronach słów kluczowych i automatycznie piszą komentarze. Interesuje mnie jak coś takiego jest stworzone. Czy strony są pobierane CURLem i wyszukiwana jest tam treść, czy może jakoś biorą wyniki z google i potem wchodzą na te strony. Generalnie ciekawi mnie jak to jest zrobione od środka. Uprzedzając, nie mam zamiaru napisać takiego bota ale samo w sobie jest to ciekawe i rozwijające (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) P.S. Dobry dział? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 14:57 |