![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kolejny problem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Mianowicie program działa tak, że analizuje znak po znaku w stringu i w zależności od niego wykonuje dodatkowe operacje. Mam jednak problem. W owym stringu są też operacje na spacjach pomiędzy wyrazami. Problem w tym, że chciałbym by jeśli dany fragment jest w cudzysłowiu to żeby wyświetlał go normalnie i olał znaki wewnątrz. np.
Normalnie: $str='Ala "baba dada"' efekt aktualny: Ala baba dada Chciałbym by działało tak: Ala baba dada Ten post edytował JPCannon 31.05.2013, 07:56:05 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomyliłem się w nazwie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Niestety nawet jak skopiowałem kod to jedyne co się zmieniło to brak wyświetlania ". Poza tym nadal rozdziela string po spacjach. Mi zaś zależy by rozdzielał string po spacjach ale tylko poza cudzysłowem. Zdania w cudzysłowiu chciałbym aby były wyświetlane w całości.
PS. Z tego co wyczytałem z kodu powyżej to zamieniłeś " na znak pusty i kazałeś podzielić zdanie po odstępach pomiędzy słowami. Tak więc jak pisałem nie jest to ani trochę to o co mi chodziło (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ma traktować odstęp pomiędzy wyrazami w cudzysłowiach jako wyjątek i ich nie rozdzielać. Ten post edytował JPCannon 31.05.2013, 10:43:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 07:52 |