![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kolejny problem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Mianowicie program działa tak, że analizuje znak po znaku w stringu i w zależności od niego wykonuje dodatkowe operacje. Mam jednak problem. W owym stringu są też operacje na spacjach pomiędzy wyrazami. Problem w tym, że chciałbym by jeśli dany fragment jest w cudzysłowiu to żeby wyświetlał go normalnie i olał znaki wewnątrz. np.
Normalnie: $str='Ala "baba dada"' efekt aktualny: Ala baba dada Chciałbym by działało tak: Ala baba dada Ten post edytował JPCannon 31.05.2013, 07:56:05 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety jak zwykle mam problem z angielskim tłumaczeniem działania funkcji. Zmienna $mathes powinna być jakoś zadeklarowana albo zamieniona na jakąś wartość?
Niestety nie działa jeśli dam w ten sposób: <?php $str='Ala "baba dada"'; $tablica= str_split($str); $n=strlen($str); for($i=0;$i<$n;$i++){ preg_match('/([A-Za-z]+)\s\"([a-z\s]+)\"/', $str, $match); echo $tablica[$i]; if($tablica[$i]==" "){ echo ("</br>"); } } ?> Nadal rozdziela normalnie po spacjach. Jakieś rady? Ten post edytował JPCannon 31.05.2013, 09:36:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 07:54 |