![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
załóżmy że: posiadam bardzo dobry (pojęcie względne, lecz w moim przekonaniu idealny) pomysł na stworzenie serwisu, który w mojej ocenie marketingowca ma 95% szanse powodzenia i na zarobienie sporej kwoty - nie w sposób jednorazowy a ciągły - mniejsza o to - kwot nie będę wymieniał bo i tak nie ma to sensu - załóżmy że tak jest. zakładamy dalej że: mogę zapewnić wsparcie prawne, marketingowe i pełną obsługę projektu oraz mam wspomnianą ideę, ale moja podstawowa znajomość projektowania stron i liźnięcie spory czas temu języka php nie pozwala mi na techniczne zrealizowanie projektu. Pytanie: W jaki sposób nawiązać współpracę z osobą, która będzie w stanie wykonać ten projekt zapewniając sobie współpracę z tą osobą oferując nawet po 50% zysków nie będąc przy tym wyje****m w kosmos w sensie (tak jak to polaczki potrafią) - poznałem pomysł więc zrealizuję go sam. Jeżeli ktoś jest w stanie sensownie wypowiedzieć się w temacie to zapraszam do dyskusji. Piotrek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
VasquPL, cytując Twoje własne słowa "Ja wole być biznesmenem (...) co często wiąże się z ryzykiem wykonania pracy, która nie przyniesie korzyści", wnioskuję że z wykonaniem nietrafionych inwestycji również (zwłaszcza że ryzyko znajduje się na poziomie 5%). Nie zrozum mnie źle, ale twierdzenia w stylu "najsprawiedliwszego podziału" nie mają tutaj racji bytu. Co jest niesprawiedliwego w uczciwym wynagrodzeniu na które programista się zgodził? Jeżeli projekt wypali, zawsze możesz dorzucić mu premię ;-).
Dążę do tego, iż może nieco przeszacowałeś te 95% szans. Jeżeli do zarobienia jest spora kwota, to przy niezłożonym programistycznie projekcie, wynagrodzenie dla programisty nie będzie wysokie. Jeżeli nie dysponujesz taką kwotą to zawsze możesz wziąć pożyczkę. Jeżeli, jak sam wspomniałeś, wolisz być biznesmenem, to dlaczego chcesz przyjąć rażąco niekorzystną dla Ciebie formę rozliczenia? Pytam poważnie, bo argumenty o niesprawiedliwym podziale do mnie absolutnie nie trafiają i z tego co widzę nie tylko do mnie. PS. To, że ktoś podpisał klauzulę nie znaczy, że musi realizować projekt. Może przecież zrezygnować, z tą różnicą, że grozi mu kara za "samodzielne" wdrożenie cudzego pomysłu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 05:23 |