![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w ramach treningu z SF2 próbuje wyskorbać mały systemik do zarządzania stroną. Jednak po rozpoczęciu prac i już napisaniu trochę rzeczy zaczeła zastanawiać mnie jedna sprawa. Mianowicie chodzi o strukturę budli. Przykładowo załóżmy sobie, że mamy jakiś CMS, który ma Backend i Frontend. Teraz w każdej z tych części będą obsługiwane artykuły, które mogą być umieszczane w kategoriach. Pytanie jak teraz po tworzyć bundle do tego? Mam takich aprę opcji: 1. /MyCMSBundle -/ForntendBundle -/BackendBundle 2. /MyCMSBundle -/ForntendBundle -/ArticleBundle -/CategoryBundle -/BackendBundle -/ArticleBundle -/CategoryBundle 3. /FrontEndBundle /BackendBundle Ewentualnie jakieś inne propozycje? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Strona symfony.com też mi nie wchodzi. Co do organizacji bundli - bundle to jakby wtyczka i według mnie tak należy je porządkować. Przykładowo: - UsersBundle - MailerBundle - PaymentBundle - ShoppingCartBundle - AdminBundle itd, itp... Ten post edytował pyro 26.05.2013, 12:57:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 1 Dołączył: 12.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, Strona symfony.com też mi nie wchodzi. Co do organizacji bundli - bundle to jakby wtyczka i według mnie tak należy je porządkować. Przykładowo: - UsersBundle - MailerBundle - PaymentBundle - ShoppingCartBundle - AdminBundle itd, itp... Robiłem tak => system tak puchł od ilości plików, a już miałem sporo napisane..., że wolałem to przerobić to na podane wyżej przeze mnie podejście. Po drugie, no layout trzeba podłączać do każdego taki sam... aby widok był przyjemny... Po trzecie... łączył ktoś ENTITY=> UserBundle z PaymentBunle z dwóch różnych BUNDLI ? No bo np. relacja N:N (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) => Ja tak... udało się, ale jest to śmietnik programistyczny. Po za tym, przy generowaniu CRUDA trzeba bardzo uważać. Nie polecam tego rozwiązania. Wolę dodać 1 kontroler niż całą masę plików z którego będę korzystał i tak tylko z 1 kontrolera (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował basso 28.05.2013, 14:59:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 05:34 |