![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czy możecie mi polecić mi jakąś dobrą, ciekawą książkę na temat PHP + MySql dla początkujących? Nie chcę żadnych linków do php.net. Po prostu chciałbym się tego nauczyć, a na pewno książka mi pomoże (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żeby nie zakładać nowego tematu to się podepnę.
Są jakieś książki na wyższym poziomie? W sensie dla kogoś już bardziej zaawansowanego. Żeby było tam więcej inżynierii oprogramowania a mniej składni. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 23 Dołączył: 23.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żeby nie zakładać nowego tematu to się podepnę. Są jakieś książki na wyższym poziomie? W sensie dla kogoś już bardziej zaawansowanego. Żeby było tam więcej inżynierii oprogramowania a mniej składni. Jeśli szukasz czegoś na zaawansowanym poziomie, to proponuję Ci zabrać się porządnie za trzy tematy: - Wzorce projektowe (Design Patterns) - i wcale nie musi to być o PHP, może być na przykładzie innych języków programowania (np. Java). W tym temacie na początek polecam "Head First Design Patterns - O'Reilly Media", - Programowanie Obiektowe - nie tylko o PHP, ale wszelkie zagadnienia programowania obiektowego. Zobacz jak w innych językach wykorzystywane jest OOP, aby nabrać pojęcia o co w tym w ogóle chodzi, - Bazy danych (książki oraz kursy o projektowaniu baz danych oraz optymalizacji zapytań itp). Nie chodzi tutaj, abyś skupiał się na MySQL z PHP, tylko abyś nauczył się po cholerę w ogóle zostały stworzone bazy danych i jak z nich korzystać (nie w sensie jak pisać zapytania, tylko jak najlepiej wykorzystać bazy danych - do jakich celów (i jak je projektować)). Ten post edytował Dejmien_85 26.05.2013, 21:27:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 16:39 |