![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Udało mi się napisać prosty skrytpt wysyłający wiadomości ze strony www. Wszystko wyświetla się poprawnie. Problem pojawia się przy wysyłce. W przypadku serwera „o2” polskie znaki są ucinane lub pojawiają się krzaki. W przypadku serwera „gmail” jest wszystko ok. Jest szansa na poprawne wyślwietlanie polskich znaków na wszystkich serwerach? I jeszcze jedno. Jako ID użytkownika użyłem jednego pola: „Nazwa użytkownika”. Gdy wpisuję tam nazwę jednowyrazową, wszystko jest ok. Wystarczy że nazwa składa się z dwóch wyrazów oddzielonych spacją — pojawia się nieznany nadawca. Można coś z tym zrobić? Od razu przyznaję że z PHP mam styczność od wczoraj, także jestem totalnym nowicjuszem. Proszę o wyrozumiałość, jeśli zdublowałem temat, ale niestety nie byłem w stanie znaleźć podobnego problemu na forum. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 7 Dołączył: 5.08.2009 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, co do kodowania znaków u różnych dostawców klientów, również miałem
problem i nie udało mi się go rozwiązać. Sam jestem ciekaw czy ktoś zrobił na to jakieś obejście. Co do drugiego punktu to nie miałem takiego problemu może przedstaw ten kawałek kodu, będzie łatwiej się zorientować o co dokładnie chodzi. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 02:30 |