![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki problem. Pisze dodatek do Google Chrome. Dodatek ten ma za zadanie sprawdzać coś w mojej aplikacji PHP i wyświetlać dane w Chrome za pomocą notyfication co 1 min. Wszystko mam tylko nie wiem jak przekazać dane z mojego programu do JavaScript. Aby dostać w jaki kolwiek sopsób dane musze wywołać stronę php na innym serwerze. Ostatni pomysł był taki że uruchomię stronę w ten sposób: plik .js
dane pobiorę tak: ppp = my_window.window.document.getElementById('nazwa'); a w pliku php niestety nie działa. Jakieś pomysły ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam swoją aplikację napisaną w php. Jedną z funkcji aplikacji jest wysyłanie wiadomości między użytkownikami. Działa sobie ta aplikacja na jakims serwerku. Wadą jes że trzeba aplikacje miec otwartą przez przeglądarkę i otwartą stronę z nią. Chciałem napisać plugin do chrome który sprawdzałby czy jest wiadomość i wyświetlać komunikat notification jak gtalk. To wszystko już mam. Problem polega na tym ze musze informacje o wiadomościach wydobyć z bazy mysql do której dostęp jest tylko lokalny. Więc napisałem w php funkcje którea do zmiennych zwraca to co powinno pokazać się w komunikacie chroma (notification).
Wiec dane mam po uruchomieniu: http://localhost/chrome/message.php mam napisane że co sekunde sprawdzam i wywołuje funkcje show która to pobiera dwie zmienne. I to dział bo sprawdzałem w konsoli dokładnie ten kod:
natomiast jak ta funkcja jest uruchamiana co sekunde to odrazu dostaje komunikat czepiający się o getJSON. To samo skopiowane do konsoli działa. Nie bardzo rozumiem . To tak jakby w funkcji nie było dostępu do jQuery. dlatego funkcje zaczełem wywoływać show($); Tak mniej więcej wygląda funkcja:
Ten post edytował phpsuse 23.05.2013, 18:59:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 11:04 |