![]() |
![]() |
-Andrzej.W.- |
![]()
|
Goście ![]() |
Powyższe zapytanie teoretycznie jest prawidłowe, ponieważ sql nie wywala błędu, natomiast w każdej kolumnie wywala mi null, mimo że kiedy wykonam osobno select kolumn pierwszej tabeli i sum kolejnych tabel, zwraca poprawne wyniki. Nie wiem w czym leży problem, jeszcze nie zgłębiałem sql, jestem póki co na etapie php, proszę o jakieś wskazówki. Pozdrawiam. Andrzej. |
|
|
![]() |
-Andrzej.W.- |
![]()
|
Goście ![]() |
@mmmmmmm nie mam pojęcia co mam z tym zrobić.
@poli25 Nie zakręcony, znam sql tylko w podstawowych podstawach. zrobiłem sobie 3 przykładowe tabele: domeny id_domeny|nazwa_domeny| -------------------------------- koszty id_koszty|koszt(wartosc)|id_domeny| ------------------------------------------ przychody id_przychody|przychod(wartosc)|id_domeny| ----------------------------------------- I teraz chciałbym wydostać jednym zapytaniem id_domeny, nazwa_domeny, sum(koszt), sum(przychod). wg. oczywiscie id domeny próbowałem tak:
wszystko ładnie pieknie, ale sum zwraca mi jakies 50-60 tys, podczas gdy faktyczna wartosc sum wynosi 120 i 450 Wszystko dobrze działa, jeśli dam tylko np. sum(koszt), ale jak są dwie sumy w 1 zapytaniu, to już jakaś masakra. Dawałem z aliasami, też guzik dało. Ten post edytował Andrzej.W. 22.05.2013, 11:58:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 16:47 |