![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! W moim kodzie wkradł się błąd, którego nie potrafie znaleźć. Prosze o pomoc i z góry dziekuję.
Wypluło coś takiego. Parse error: syntax error, unexpected T_IF in public_html/dodaj.php on line 5 |
|
|
![]() |
-Andrzej.W.- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ahhh
Jeśli się nie mylę, to z tego wynika, że zmiennej $wiersz[2] nigdzie nie wysyłasz, nie analizowałem pod tym kątem tego kodu, a skupiłem się tylko na poprawności zapytania.
Jeżeli się nie mylę, to value powinno mieć jeśli już wartość $wiersz[2] Tylko masz tu wszystko pomieszane, albo za mało kodu widzę. Po 1. warunkujesz wykonanie zapytania do bazy istnieniem $_POST['okk'], a chcesz obsłużyć ten formularz zewnętrznym plikiem zalogowany.php Więc , czy warunek if(isset($_POST['okk']; to część tego samego pliku, co tabela z wynikiem selecta. Czy innego pliku? Jeśli tabela z wynikiem selecta jest w tym samym pliku co zapyatnie DELETE z warunkiem $_POST['okk'], to wówczas : a. w deklaracji formularza nie dajesz action="nazwa_pliku.php", w ogóle pomijasz action i dajesz tylko method="post" @edit pomyliłem się 2. Jeżeli jest obsługiwane przez plik zalogowany.php to : a. Przekaż do wartości (value="") inputa submit, wartość $wiersz[2], w ten sposób przekażesz ją do zapytania. b. w zapytaniu powinno być wówczas nie $wiersz[2], a $_POST['okk']. Jeśli zaś masz tu pokazany kod z dwóch plików, to porozdzielaj to na dwa cytaty. To tak z grubsza.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Andrzej.W. 14.05.2013, 22:18:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 19:39 |