![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! W moim kodzie wkradł się błąd, którego nie potrafie znaleźć. Prosze o pomoc i z góry dziekuję.
Wypluło coś takiego. Parse error: syntax error, unexpected T_IF in public_html/dodaj.php on line 5 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tabela ,,tabela1" w bazie wygląda tak:
| id |mail | rzecz | data | imię | Po zarejestrowaniu użytkownik dostaje przez A_I numerek. Kiedy dodaje rekord do tabeli ,,tabela1" wypisuje tylko mail, rzecz, data, imie a id dopisuje mi sie same i to właśnie działa. Chciałem zrobic jeszcze opcje wyświetlania rekordów (rekordy wyswietlaja sie tylko te ktore id ich zgadza sie z id uzytkownika) oraz usunięcia poszczegolnego z bazy za pomocą submit. Wyświetlić mi się udało ale usunąc się nie chce. Chce usunąć też poszczególny rekord nie wszystkie. W bazie może być wiele rekordów dlatego są id by każdemu użytkownikowi były przepisane jego rzeczy. Więc pytanie miało wyglądać tak ,,Znajdz mi w tablicy ,,tabela1" wszystkie wiersze zawierajace id uzytkownika pozniej znajdz mi rzecz a nastepnie usun caly wiersz z bazy". Czemu szukam jeszcze rzeczy bo uzytkownik moze miec pare wierszy z tym samym id a rzecz jest unikalna. Mam nadzieje, że teraz jest wszystko zrozumiałe. NP. | id |mail | rzecz | data | imię | | 1 | ---- | kapsel | ---- | ----| | 1 | ---- | guma | ---- | ----| | 2 | ---- | kalosze |---- | ---| To sa przykladowe wiersze w bazie rozchodzilo mi sie o to ze po nacisnieciu klawisza usunie mi dany wiersz a znajdzie go pierw po id a pozniej po rzeczy. Odkryłem, że po id umie to znaleźć wiersze ale odpowiedni wiersz po rzeczy to już nie.
Może inaczej trzeba sformułować pytanie? Ten post edytował AuronDiel 13.05.2013, 22:42:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 17:24 |