![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cześć (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Znajomy napisał mi, że ktoś mu się włamał na stronę. Zerknąłem i miał podmieniony tylko index na ftp. Co to może być za przyczyna? Czy to dziurawy skrypt czy ktoś miał dostęp do ftp (znał hasło (lub zgadł))? Zastanawiam się, powiedzcie mi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hosting to dobry VPS. Wordpress'a nie było. Kazałem mu zmienić hasła na hostingu i tyle. Ja po prostu pytam z ciekawości, jak to jest możliwe podmienić komuś index. Nie sądzę również, że gdyby ktoś miał dostęp do FTP, to podmieniłby tylko index, a resztę zostawiłby bez zmian i bez usuwania.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na pewno TC - mój znajomy miał podobny problem, zmienił hasła + zmiana klienta ftp + zakaz zapisywania hasła i po kłopocie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
PS też był zmieniony tylko index (z podobną treścią) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 00:00 |