![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Witam,
chciałbym Wam przedstawić swój ostatni projekt. Chodzi w nim o możliwość tworzenia graficznych statusów rozpoczynających się od "Ta osoba...". Utworzone grafiki można wrzucać na Facebooka do galerii użytkownika. http://www.taosoba.pl/ Od strony technicznej: Kohana 3.3 + MySQL. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
- dodaj wygładzanie fonta na logu - brzydkie URLe zrobiłeś (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) - ostyluj paginację - czemu nie ma komentowania? Próbowałem różnych wygładzeń - napis wyglądał na rozmazany, nie był ostry. Taka forma jest chyba najlepsza. Dlaczego brzydkie adresy? Chciałem żeby domena + wpisany tekst stanowiły "zdanie", więc ID poleciał na koniec, a przecinek mniej się rzuca w oczy niż inne znaki. Paginację pewnie jakoś faktycznie ostyluję. Komentowanie wydaje mi się zbędne. 1. dlaczego zrobiłeś taki wąski layout?? Na monitorze fullHD treść zajmuje trochę ponad 30% szerokości. IMO lepiej zrobić dwie albo trzy kolumny obrazków + responsive dla mniejszych rozdzielczości, wtedy strona nie będzie taka długa. 2. przydałaby się wyszukiwarka Sam obrazek jest wąski więc i tak byłoby kupę przestrzeni po bokach. Można powiedzieć, że boki zostały na reklamy (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Z wyszukiwarką pomyślę. Faktycznie by się przydała, ale na MySQL zrobię to na LIKE albo jako FULL TEXT, który z tego co wiem z polskimi słowami radzi sobie średnio. Najlepszym rozwiązaniem byłby Postgres z polskim słownikiem, ale takowego nie mam na serwerze (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 05:25 |