Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> automatyzacja pracy
jarmiar

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

cześć

chciałbym sie was zapytać jak radzicie sobie z presją czasu i oczywiscie jak automatyzujecie swoją pracę

od dłuższego czasu wiele prac wykonuję od podstaw, dzięki czemu tracę cenny czas i wydajność spada ;/, a chciałbym jakoś to przyspieszyć
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Adi32

-----

Mam inne spojrzenie na ten temat. Od jakiegoś czasu pracuję w firmie, która nie narzuca mi żadnego terminu wykonania zadania.
Zadanie polega na rozwijaniu pewnego kodu. Z założenia rowijanie tego kodu ma się nigdy nie skończyć. Ja mam sie jedynie skupić na tym, aby kod był na najwyższym poziomie i raz na jakiś czas pokazywać efekty i przerzucać na produkcję.

Muszę przyznać, że nie pamiętam takiej wydajności w swojej karierze. Zero stresu, poganiania i to czego nie lubię najbardziej - szacowania. Praca idealna.
+Quote Post
Theqos

-----

Cytat(Adi32 @ 7.05.2013, 12:58:26 ) *
Muszę przyznać, że nie pamiętam takiej wydajności w swojej karierze.

A jak ją liczysz? Wykonane zadania przez czas, czy tylko masz takie wrażenie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Z takim bezterminowym programowaniem trzeba bardzo uważać bo łatwo wpaść w overengineering i poświęcać dużo czasu na rzeczy nieistotne. Jak się rozwijasz to za rok i tak byś ten kod napisał inaczej. Jednak polecałbym nakładanie terminów przez samego siebie, najlepiej takich nie prekraczających paru godzin/dnia na zadanie. Jeżeli wydaje ci się, że zadanie wymaga więcej czasu, to je podziel na mniejsze.

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 4.10.2025 - 23:09