![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Witam,
prosił bym o opinie na temat najnowszej wersji mojego FW. Konkretnie interesuje mnie wasze zdanie co byście w nim chcieli jeszcze zobaczyć lub zmienić aby jeszcze przyjemniej się w nim pisało. Jako że zabieram się za pisanie polskiej dokumentacji, interesuje mnie co wydaje wam się niejasne, trudne do zrozumienia w tutorialu na stronie. Wiem że obecnie to bardziej zbiór przykładowych kodów, ale i tak jestem ciekaw czy coś pominąłem co dla osoby która nigdy nie pisała w fw może być niezrozumiałe. http://spawnframework.com/ Tak, wiem, nie ma testów jednostkowych. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zintegrowany z mysql bo akurat tylko taki sterownik wtedy napisalem do tego sa tam interfejsy ze moze obsluzyc co chcemy db,xml,json wystarczy sformatowac dobrze dane i tyle (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) na dodatek to kod z ponad 1,5 roku temu teraz mam nowe biblioteki napisane pod cmf-a i jak bede mial czas to wlasnie chce je zaimplementowac.
Cytat Datagrid, db, pager i obsługa wejścia(__filter_vars($post = false, $get = false, $cookie = false, $session = false)) w jednym, to jest brak elastyczności. I css na sztywno. Gdybys dobrze przeczytal mojego wczesniejszgo posta to bys wiedzial ze jest tam male wiki(HowToDo) w ktorym jest opisane archaicznie ale jest jak mozna zmienic widoki dla formularzy,datagrid,stronnicowania i jak stworzyc nowe walidatory i pola dla formularzy. Wiec imho daje wiecej swobody wedlug mnie Do tego admin generator potrafi wyswietlic rekordy np news-y a do kazdego news potrafi wyswietlic drugi datagrid ktory pokaze komentarze danego wpisu lub jakies inne relacje(nie za bardzo skomplikowane). Sam admin generator po wyswietleniu obsluguje sam automatycznie takie akcje jak delete,edit,add i mozna tworzyc tez inne akcje jak np: move thread ktora przeniesie nam jakis watek do innej kategorii i tak dalek i tak dalej. Wiec sam oferuje wiecej na sile moznaby oprzec caly panel crud prostej strony o ten projekt(probowalem) i bedzie dzialalo wystarczy napisac tylko wlasne widoki, ustawic wszystko i mamy gotowy Fakt najlepiej bedzie to dzialalo na mysql jednak spokojnie inne bazy danych tez by dzialaly. Ten post edytował marcio 6.05.2013, 19:02:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 12:20 |