![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Projektuję swój własny system CMS. Chciałbym aby klienci mojej firmy logowali się do niego przez adres cms.(mojafirma).pl. Przewiduję dodawanie aktualności, opinie, galerie zdjęć itd - jak w większości CMS-ów. Moje pytanie brzmi:w jaki sposób mam dostać się do plików na domenie (domenaklienta).pl z cms.(mojafirma).pl ? Większość komponentów na stronie (jak na przykład opinie o produktach) są obsługiwane w pełni z bazy danych, jednak problem pojawia się np przy uploaderze plików do galerii zdjęć. Jak obsłużyć coś takiego bez użycia FTP? Jeżeli zły dział - proszę o przeniesienie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 52 Dołączył: 3.02.2013 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, to już trochę lepiej wygląda.
Więc teraz, skoro wiemy, że wszystko będzie stało na jednym hostingu to: Nie widzę problemu, aby dostawać się do plików odpowiedniego serwisu - bez używania FTP Skoro i strona klienta i CMS są na tym samym serwerze to lokalny system plików zapewni ci dostęp do plików serwisu. Chyba że mówimy tutaj o jakiś hostingach z limitami: Gdzie przykładowo katalog /cms nie ma dostępu do /klienci/strona-pana-macka Pomijam tutaj fakt, że wszyscy klienci nawzajem będą zjadać sobie dostępny transfer (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) I każda strona klienta będzie obciążać innych twoich klientów - ale ciągle nawiązuje do większych projektów (bo warto myśleć przyszłościowo) Ten post edytował mstraczkowski 6.05.2013, 18:09:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 01:41 |