![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 3 Dołączył: 5.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Posiadam klasę Database:
oraz klasę user która ma w sobie:
Najpierw na stronie tworzę element klasy Database żeby połączyło z bazą, a potem używam metody z klasy user. Jednak na stronie zwraca taki błąd: Fatal error: Call to a member function prepare() on a non-object Co zrobiłem nie tak? Czyżby nie widziało połączenia z innej klasy? A może każdą klasę mam dziedziczyć po Database? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 3 Dołączył: 5.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@CuteOne Próbowałem pracować z frameworkiem, ale postanowiłem że najpierw nauczę się programować obiektowo. Nie szukam jakichś pseudo rozwiązań, tylko zastanawiam się jak z sensem użyć oop na stronie aukcyjnej. Na razie pisanie obiektowe dało mi rozdzielenie modelu od widoku oraz przejrzystość kodu, ale poza tym nie widzę wyższości tego nad zrobieniem tego samego na funkcjach. I tak wszystkie klasy mają po jednym obiekcie, a jedynie w aukcjach będzie tworzone wiele obiektów które i tak będą nadpisywane do jednej zmiennej. Chodzi mi tylko o pomoc w wybraniu klas które mam stworzyć (framework tego nie rozwiązuje). Teoretycznie mógłbym zrobić klasę Category i każdą kategorie zrobić jako obiekt, ale po co jak wystarczy tylko jedna pętla po pobraniu z bazy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 08:26 |