![]() |
![]() |
-fejt- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam mądrych.
Zrobiłem sobie import do .xls ale wyskakuje mi blad ze zly typ pliku gdyz to tekst w formacie tabeli html. Czy da sie za pomoca PHP nadac mime plikom podczas zapisywania/edycji? Wyczytalem tylko o sprawdzaniu przy uploadzie ale na tej podstawie nic mi do glowy nie przychodzi jak moj problem rozwiazac. dzieki. |
|
|
![]() |
-fejt- |
![]()
|
Goście ![]() |
dzieki za odzew
Sciagnalem te biblioteki ale poki co nie chce ich stosowac z/w na mala wage mojego portalu nie potrzebuje profesjonalnych rozwiazan jeszcze a chce sie jak najwiecej uczyc wypatrzylem gdzies taki sposób: tekst w formacie tabeli html. i zapisuje za pomoca fwrite z rozszezreniem .xls czyli nadal jest to format pliku tekstowego nieportawnie sie wyrazilem. po otwarciu wyskakuje komunikat po kliknieciu OK dane sa w odpowiednich komorkach. Zaznaczam ze nie zalezy mi na formatowaniu tekstu funkcjach itd jedynie chodzi o eksport tabeli do xls zeby potem mozna sie bylo bawic w excelu w filtrowanie itd. bawilem sie w fputcsv ale ten format ma wade w postaci ucinania zer z ciagow jak np 000232 oraz 2 kwestia z tego co zrozumialem i mi wyszlow skrypcie (moze nieumiejetnym) to znak ktory stosujemy do rozdzielania np ; nie moze sie pojawic w danych ktore zapisujemy. Moze ktos wie jak zapisac zmienic to mime zeby nie wyskakiwalo wkurzajace okienko? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 15:09 |