![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Mam problem z jquery , napisałem kilka animacji , wszystko ładnie działa lecz po pewnym czasie (jakieś 10min) drastycznie zwiększa się użycie pamięci które dochodzi do 1GB na 1 zakładke w Chrome. Domyślam się że animacja jest źle zloopowana ale wydaję mi sie że jest OK. Próbowałem kilku różnych rzeczy http://wytestuj.cba.pl/tyla/send.php Chodzi mi o tą animacje konkretnie (na reszcie strony jest inna więc nie zmieniajcie zakładki)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pewnym czasie masz wieeele razy odpaloną funkcję animuj i cyklicznie w postępie lawinowym podpinany setInterval(animuj,40000) - w tym miejscu co jest wystarczył by setTimeOut... lub troszkę inaczej to zapisać...
ps. nie potrzebnie wiele razy podpinasz .hover... prędzej byś skożystał z .delegate (coś jak .live) ps2. skoro elementy #loga i #menu sa w drzewie DOM po .ready to mógłbyś te elementy wyszukać i zapamiętać w jakiejś zmiennej by ich nie szukać stale po selektorach CSS ps3. jeśli elementy #menu nie zmieniają sie dynamicznie to wystarczyło by raz podpiąć .hover... Ten post edytował zegarek84 2.05.2013, 14:01:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 10:38 |