![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Witam,
prosił bym o opinie na temat najnowszej wersji mojego FW. Konkretnie interesuje mnie wasze zdanie co byście w nim chcieli jeszcze zobaczyć lub zmienić aby jeszcze przyjemniej się w nim pisało. Jako że zabieram się za pisanie polskiej dokumentacji, interesuje mnie co wydaje wam się niejasne, trudne do zrozumienia w tutorialu na stronie. Wiem że obecnie to bardziej zbiór przykładowych kodów, ale i tak jestem ciekaw czy coś pominąłem co dla osoby która nigdy nie pisała w fw może być niezrozumiałe. http://spawnframework.com/ Tak, wiem, nie ma testów jednostkowych. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Najbardziej jestem ciekaw co o moim fw myślą osoby które dopiero zaczynają zabawę z frameworkami Mogą go nie ruszyć, ponieważ... Jest słaba dokumentacja i zwyczajnie nikt go nie zna, więc skąd mieliby o nim wiedzieć? Forum to za mało, a recenzji na blogach żadnych. Popracuj nad tym, kilka wiadomości, do znanych blogerów nie zaszkodzi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Mogą go nie ruszyć, ponieważ... Jest słaba dokumentacja i zwyczajnie nikt go nie zna, więc skąd mieliby o nim wiedzieć? Forum to za mało, a recenzji na blogach żadnych. Popracuj nad tym, kilka wiadomości, do znanych blogerów nie zaszkodzi. Jak ruszę z nową stroną to tak zrobię. Jest już gdzieś pełna lista blogerów? Bo planeta nadal nie działa. Cytat Dobrze by było jak by były jakieś testy do tego, tak by można było po pobraniu odpalić i sprawdzić czy napewno to działa. I tak jak @crozin napisał interface ów brakuje. Nie ma możliwości dopisania klasy do configa z xml, yml, db a to by się przydało Zwrócę na to uwagę przy kolejnych wydaniach, jeśli masz jakieś propozycje jak według ciebie mogło by to wyglądać to zapraszam na priv. Jednak w wersji podstawowej na 100% tylu kombinacji wprowadzać nie będę. Nie mam zamiaru straszyć ludzi własnymi pseudo językami, tak jak to robi symfony z yamlem itd. Będzie to raczej opcja łatwego dopisania/podpięcia własnych bajerów. Cytat No i oczywiście angielski Wiem, wiem. Za anglika mam zamiar się wziąć porządnie do końca roku. Obecnie korzystam z niego tyle co do czytania i grzebania w sieci. I jak pisałem: Cytat @reszta - zachęcam do komentowania samego fw, strona będzie nowa wink.gif Cytat i formatowanie kodu Przez pierwsze lata pisałem Cytat function x(){ } W PhpStorm jest chyba funkcja do modyfikacji kodu na zgodny z standardami, w wolnej chwili przelecę po wszystkich plikach. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak ruszę z nową stroną to tak zrobię. Jest już gdzieś pełna lista blogerów? Bo planeta nadal nie działa. "działa" na localu ;) muszę to w końcu ogarnąć... żeby tylko doba miała więcej godzin... A listy jako takiej, innej niż ta która była z planety nie ma, mogę Ci ewentualnie podesłać na PW listę ze swojego czytnika. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 15:45 |