Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [SF2][Symfony2][Symfony] Entities i klasy bazowe w podkatalogu
blackroger

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Czy technicznie dla symfony2 jest to dobre posunięcie? Stworzyłem sobie katalog Entity/base w którym mam klasę np. MenuBase i klasę dziedziczącą Menu w Entity, Wszystko działało niby dobrze ale np przy ładowaniu fixtures z wykorzystaniem '$this->getReference('obj1');' i korzystaniu z komendy:
php app/console doctrine:fixtures:load

pojawia się błąd:
[ReflectionException]
Class Project\BackendBundle\Entity\base\Menu does not exist

Takie coś się dzieje tylko gdy nadencje sa w osobnym katalogu. Jak je przerzucam razem z normalnymi encjami wszystko jest ok. Próbowałem dojść do źródła generowania namespace'a Project\BackendBundle\Entity\base\Menu ale mi się nie udało.

Czy takie podejście i rozdział katalogów jest dobry, czy tego typu rozwiązanie nie jest zalecane i co rusz będa się pojawiać jakieś błędy??

Ten post edytował blackroger 25.04.2013, 12:15:03
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
basso

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Chcę uzyć prefixów do tabel. Patrząc na dokuemntację to raczej większego problemu nie ma z pobieraniem ... bo coś w parametrach się narzuca db.parametr.prefix czy coś w ten deseń i dopisuje się metodę. Podejrzewam, że z tym problemu nie będzie.

Natomiast mam inny problem:
1. Jak tworzyć zatem tabele w Entity jak chcę używać prefiksu?
a) z prefiksami swoimi moja_pages, moja_news, moja_movies?
(IMG:style_emoticons/default/cool.gif) czy bez prefiksów pages,news, movies i system po ustawieniu CZEGOŚ TAM => sam dopina prefiksy przy budowaniu tabel?

Podejrzewam, że trzeba nazwy podawać z frefiksami w Entity, bo raczej system sam nie dopisze sobie w kilku miejscach nazwy prefiksu szczególnie w Entity ... no nie wiem

Może ktoś kojrzy coś w tym tematcie?
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.09.2025 - 11:45