![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 23.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Zapewne takich pytań było już -set ,ale mam do Was pytanie. 1. Bardziej opłacalne jest bycie webmasterem czy programistą typu c++ ? Przez to rozumiem aspekt wynagrodzenia , i ilości ofert pracy w danej dziedzinie. Przesiadka z php czy js na c++ to tylko kwestia poznania funkcji ,poznania nowej "metody" myślenia "a jak to zrobić w c++ ",co dużo czasu nie zajmie. 2. Co sądzicie o technikach informatycznych ? Czy to prawda,że tam gra się tylko w CS'a czy może jednak czegoś uczą ? Czym się kierować,podczas wyboru technikum ? 3. I to chyba najważniejsze. Czy to jest przyszłościowy zawód ? Nie mam zamiaru zbyt szybko zmienić branży, więc chcę zostać przy tym co lubie robić. Dziękuje za odpowiedzi (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Linux? Też punkt dla nich. Windowsy pewnie i tak masz w domu, więc na windowsach się wiele nie nauczysz. Czyżby? Ja się nauczyłem administracji sieci opartych na Windows Server. Co prawda temat był troszkę po łebkach omawiany, ale jednak trochę lekcji z tego było poświęconych. Wiadomo, że nie przyjmą Cię do ICANN po technikum z tak znikomą wiedzą na temat sieci, ale malutkie pojęcie masz i możesz w domu sobie zacząć pogłębiać wiedzę, jak tylko chcesz. To zależy wszystko od technikum. W jednym gra się w CS'a, a w innym wałkuje się Pascal. Ja np. przez rok miałem Pascala, później C++ i później przez dwa lata Javę. Z Javy, czy coś pojąłem? Hmmm... mało co, ponieważ sam dla siebie (po lekcjach) się w to nie zagłębiałem. Ale Pascala, czy C++ pojąłem bez żadnych problemów, w miarę dobrze wytłumaczone, poza tym sporo mi się kojarzyło z PHP. Znowóż na innym przedmiocie przez cały rok grałem w tego CS'a, na jeszcze innym przedmiocie wałkowaliśmy przez dwa lata hardware, a później przez dwa lata C#. Na co kto trafi w jakiejś szkole, to nie wiadomo. Kwestia szczęścia, gdyż nasze szkolnictwo jest tak po****ne, że nie panuje nad niczym, każdy sobie rzepkę skrobie. Ten post edytował in5ane 26.04.2013, 13:28:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 00:10 |