![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem że juz byly takie tematy...
poszukuje CMs ktory wedlug was jest najlepszy... chce zrobic zwyczajna strone fanowska, ktora bedzie pomagala ludziom, z systemem rejestracji, forum, rangami na forum no i moze byc tez na stronie... jezeli chodzi o php-fusion to juz prubowalem i same bledy tam sa i sie wkoncu zniechecilem... oto bledy: - strona glowna nie chciala sie odpalic, zamiast tego odpalala sie strona do rejestracji (zmienilem strone startowa ale nie pomagalo), ze strony logowania nie mozna bylo przejsc do innej bez zalogowania sie, wiec nie bylo nawet jak sie zarejestrowac... - nie mozna sprawdzac Ip na forum chociaz jest taka opcja... - gdy daje sie komus super admina to na forum zostaje przy jego nicku admin zamiast super admin... - nie mozna dawac ostrzezen... - blokada na Ip nie dziala... jest jeszcze tego cala mase, ale dalem je tak tylko dla przykladu, wiekszosc nie dziala przy prubie zrobienia tego przez innego admina niz tego ktory zrobil strone... jak cos to moze ktos podac odrazu z jakas szybka instrukcja do instalacji tego CMS poniewaz na molo ktorej jest instrukcja, serv i domene mam wiec nie stanowi to problemu bo przy niektorych trzeba miec podobno przywatny serv... jeszcze przydalo by sie cos takigo ze moge zrobic strone o kilku zupelnie roznych tematach, np. ze pierwsza strona odpala sie i tam wybierasz to co Cie interesuje, tak jak by byly to inne strony... zeby byl RSS... Ten post edytował Ociu 20.11.2008, 16:12:57 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 23 Dołączył: 23.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę czasu minęło, czas na kolejne opinie.
I. Moje typy to: 1. Gdy chcę postawić mini-stronę na szybko, dosłownie w ciągu minuty, wtedy wybieram Quick.CMS (waży niecałe 2 mega, jego "baza danych" to pliki płaskie, wystarczy tylko wgrać na serwer i od razu śmiga). Działa bez MySQL. Najlepsze - moim zdaniem - rozwiązanie na micro-projekt. 2. Gdy chcę stworzyć coś w stylu bloga lub strony firmowej, wtedy Wordpress wygrywa (choć firmówki lubię też robić na Joomli). 3. Gdy chcę stworzyć coś troszkę bardziej rozbudowanego, wtedy wybieram Joomlę (jest jeszcze Drupal, ale jego jeszcze dobrze nie znam). Jest bardziej rozbudowana niż Wordpress, Joomla po prostu przypadła mi bardziej do gustu. II. Zapoznaję się z... Badam Drupala oraz CMS Made Simple. Drupal... co tu dużo mówić - dla mnie to alternatywa od Joomli, podobnież ma większe możliwości i ludzie go chwalą (chce to sprawdzić, gdy go poznam wtedy będę wiedział co tak naprawdę potrafi Drupal - wydaje mi się, że jest godzien mojej uwagi). Co do CMS Made Simple - wygląda naprawdę przyzwoicie, podoba mi się schludny i przejrzysty panel administratora, to moim zdaniem bardzo dobry CMS na strony firmowe dla klientów (albo inne mniejsze projekty). III. Osobista porada na wybór pierwszego CMS-a. Jeśli ktoś nigdy nie używał żadnego CMS-a i szuka jednego do ogarnięcia, wtedy polecam mu Wordpressa - i to z kilku powodów: 1. Wordpress obecnie jest najpopularniejszym CMS-em na naszym globie, ma tryliony użytkowników (podobno nawet kosmici z niego korzystają), społeczność jest rozwinięta i zawsze znajdzie się ktoś, kto zna Wordpressa i pomoże. 2. Na stronie wordpress.org jest NAPRAWDĘ bardzo dobrze opisana dokumentacja (czego brakuje mi przykładowo w Joomli) 3. Powstały setki tysięcy kursów oraz książek na temat obsługi oraz modyfikowanai Wordpressa, więc nawet laik go ogarnie w miarę szybko. 4. Wielu dobrych webdeveloperów poświęciło się Wordpressowi - to musi coś oznaczać. 5. Działa szybciej od Joomli i Drupala (w dużej mierze też z tego powodu, że te CMS-y są "cięższe"). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 10:31 |