![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 119 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Grajewo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sworzyłem taki skromny kod dodający dane do tabeli w bazie danych.
I prosiłbym ludzi lepiej znających php ode mnie o wytknięcie mi błędów, ew. wniesienie poprawek. [php:1:bb63b676fa] <HTML> <HEAD> <META HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2"> <LINK REL=stylesheet HREF="style.css" TYPE="text/css"> </HEAD> <BODY> <?php $autor_id = $_POST['autor_id']; $tytul = $_POST['tytul']; $f_akapit = $_POST['f_akapit']; $tresc = $_POST['tresc']; $arrLocale = array( "pl_PL", "polish_pol" ); setlocale( LC_ALL, $arrLocale ); $data = strftime("%A, %d %B %Y"); $sql = mysql_connect ("mojserwer.pl", "login", "hasło"); mysql_select_db("viking"); $zapytanie = mysql_query('SELECT `username` FROM `phpbb_users` WHERE `user_id` = '.$autor_id); $row = mysql_fetch_array($zapytanie); $autor = $row['username']; $zapytanie = "INSERT INTO `w_arts` ( `id` , `data` , `autor_id` , `autor` , `tytul` , `f_akapit` , `tresc` ) VALUES ( '', '$data', '$autor_id', '$autor', '$tytul', '$f_akapit', '$tresc' )"; $wykonaj=mysql_query($zapytanie); ?> <?php $sql = mysql_connect ("mojserwer.pl", "login", "hasło"); mysql_select_db("viking"); $query = 'SHOW TABLE STATUS LIKE "w_arts"'; $result = @mysql_query($query); $row2 = @mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC); $row2['Auto_increment']; $num_id = ($row2['Auto_increment'] -1); $zapytanie = mysql_query("SELECT * FROM `w_arts` WHERE id=$num_id"); $row = mysql_fetch_array($zapytanie); echo ('<CENTER><TABLE WIDTH="700" CELLSPACING="0" CELLPADDING="0" BORDER="0" STYLE="background:url(../gfx/bg_tab.gif)"> <TR><TD><P class="nag_right"> » Data i autor</P></TD> <TD>'.$row['data'].' || <A HREF="http://www.user.mtnet.com.pl/viking/forum/profile.php?mode=viewprofile&u='.$row['autor_id'].'">'.$row['autor'].'</A> || id='.$row['autor_id'].'</TD></TR> <TR><TD><P class="nag_right"> » Tytuł artykułu</P></TD> <TD>'.$row['tytul'].'</TD></TR><TR><TD WIDTH="200"><SPAN class="nag_right"> » Pierwszy akapit</SPAN><BR><SPAN class="des_just">Akapit ten jest wstępem do tekstu, powinien po krótce przedstawiać tematykę artykułu (max. 3-4 zdania).</SPAN></TD> <TD>'.$row['f_akapit'].'</TD></TR><TR><TD><P class="nag_right"> » Treść artykułu</P></TD> <TD>'.$row['tresc'].'</TD></TR><TR><TD> </TD><TD> « <A HREF="dadaj_art.html">Wstecz</A></TD></TR></TABLE></CENTER>'); ?> </BODY> </HTML> [/php:1:bb63b676fa] |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 119 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Grajewo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A to jak sie rozwiaze dany problem to zalezy od osoby ktura go rozwiazuje.
A jeśli osoba, która rozwiązuje ten problem (w tym wypadku ja) nie jest do końca zadowolona z tego co stworzyła? Chce uczynić ten kod bardziej przejrzystym i funkcjonalnym. Może jednak znajdzie się ktoś kto da wskazówki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 19:43 |