![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
http://pr0.nospor.pl/
Hejka, stworzyłem taki bash.org tylko że z kawałkami programistycznymi. Jak oceniacie? Coś dodać? Usunąć? ps: nie oceniajcie za bardzo kolorystyki, bo jest to całość mojej strony |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@in5ane - nie ubliżyłem Ci tym, że być może jesteś młody. Allegro działa bez JS normalnie, poza wyświetleniem obrazków na liście, ale są one dostępne w głównym opisie produktu, więc Twój argument leży.
Im wcześniej zrozumiesz, że JS to tylko dodatek, tym lepiej będzie dla Ciebie. Co do wersji mobilnych to widać, że za bardzo nie miałeś/nie masz z nimi do czynienia i ograniczasz się jedynie do nowego trendu responsywnego szablonu, zbudowanego przy pomocy JS i CSS3, a to stanowczo za mało. Wyobraź sobie że np. na starej nokii 6610/c5, też można przeglądać internet, a popatrz jaki ma mały ekran, szok co? I na tym starym telefonie, bez problemu mogę przeglądać strony równie wygodnie, co na nowoczesnym smyraczu paluchem, głównie dzięki przeglądarce opera, która skaluje strony do wymiaru ekranu, lub "buduje" je po swojemu, gównie wyłączając styl, zostaje dobra nawigacja i treść, ale na starszych modelach ma tę wadę, że nie ma JS i co? Ktoś ma sobie darować głosowanie na śmieszny tekst, tylko dlatego, że amator napisał kod? Po raz kolejny gratuluję Ci ignorancji. Jeśli chodzi o czytniki, chociażby dla osób niedowidzących, to tu Twoja wiedza też nie jest imponująca, i nie wiem skąd wygrzebałeś tę bzdurę o braku wsparcia dla HTML5. Widzisz, tak się składa, że wszystkie czytniki, czytają źródło strony jak leci, bo głownie na nim się opierają i nie ma to znaczenia czy jest to html4, html5, czy xml. Problemy pojawiają się dopiero przy treściach generowanych po załadowaniu źródła w JS, większość z tych z jakimi miałem od czynienia sobie nie poradzi, bo czytanie treści nie odbywa się w czasie rzeczywistym, zaraz po jakichkolwiek zmianach w drzewie DOM, tylko działa jak przeglądarka, pierw odczyta źródło i tak już pozostanie. To się zmienia, ale proces ten trwa jeszcze wolniej niż wycofanie IE6 z rynku, więc nie pisz mi tu bzdur o tym że czytniki nie wspierają html5. @Posio - jak ja miałem komunię, to większości z Was w planach nie było, a głownie dostawało się zegarek czy aparat na kliszę, czasami taki który było trzeba przewijać ręcznie. iPhone nie jest moim marzeniem, ale nie widzę problemu żebym sam mógł sobie je spełnić. edycja: @in5ane i jeszcze jedno... daleko nie trzeba szukać, popatrz na swoje portfolio... Nie działa bez JS, a jakbym był klientem który wchodzi z telefonu, to już się z Tobą nie skontaktuję, bo niby jak? ... oj zlecenie Ci przepadło. Ten post edytował !*! 17.04.2013, 08:01:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 06:02 |