![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. W jaki sposób mogę zrobić submenu do tego: http://www.robertmendak.com/edyta2/ ?
Chodzi mi o to, że jak najadę przykładowo na "Forums" to pokażą się pod menu linki odpowiadające zakładce "Forums". Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, działa. Dziękuje bardzo. Ostatnie 2 pytanka mam, czy da się zrobić jedną klasę żeby ustalić pozycję tych submenu, czy trzeba każdą klasę pokolei? Jak mogę zrobić, żeby to submenu się pokazywało na dole na swoim miejscu? Bo zabrakło mi już pomysłów. Próbowałem display:none; display:block; float:left; i nic z tego.
Ten post edytował robert.mendak 16.04.2013, 15:19:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 34 Dołączył: 20.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, działa. Dziękuje bardzo. Ostatnie pytanko mam, czy da się zrobić jedną klasę żeby ustalić pozycję tych submenu, czy trzeba każdą klasę pokolei? Możesz zrobić to w ten sposób na przykładzie ostatniego kodu, ale lekko go zmodyfikować:
Zwróć uwagę, że dla submenu przypisaliśmy teraz id ( #submenu1 )w js a nie klasę ( .submenu ) jak poprzednio. Odnośnie pozycji submenu to duże ma znaczenie gdzie umieścisz ten element w kodzie html, w którym wierszu. Możesz go umieścić w stopce i tam właśnie się pojawi. Poczytaj o position:absolute choć to nie do końca może poprawnie. Nie wiem też jak to graficznie ma wyglądać jak Ty chcesz to zrobić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Mega_88 16.04.2013, 15:25:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 04:55 |