![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kod:
Dopóki nie dodam ostatniej linijki, błędu nie ma. Jeśli tylko dowiem się w czym leży problem, od razu będę mógł iść dalej z tematem. phhpinfo() mówi: DOM/XML enabled DOM/XML API Version 20031129 libxml Version 2.6.26 HTML Support enabled XPath Support enabled XPointer Support enabled Schema Support enabled RelaxNG Support enabled |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
troszkę ciekawych informacji z tego linka wyciągnąłem, bardzo Ci dziękuję - ponownie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
powstał u mnie kolejny problem:
jak widzisz, tworzę już swoje pliki xml (progress jest), jednak element <name> ma zamieniane znaczniki HTML w np. <b>. całość wygenerowanego pliku wygląda tak: <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <products_list> <product> <id>1</id> <name><b>AAA</b></name> </product> </products_list> a powinna tak: <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <products_list> <product> <id>1</id> <name><b>AAA</b></name> </product> </products_list> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak widzisz, tworzę już swoje pliki xml (progress jest), jednak element <name> ma zamieniane znaczniki HTML w np. <b> nadeszła chwila relaksu, a że nie jestem programistą z zawodu to nie znam funkcji na pamięć więc pewnie wkradną się błędy lub możesz nie bardzo zrozumieć to co piszę skoro jestem pod wpływem ;p no właśnie to poprawne działanie - w JavaScript podobny fragment kody wykorzystuje się do implementacji funkcji typu escapeHTML encodeHTML gdzie na odpowiednie znaczniki zamienia się znaki typu <> itd... by np. wyświetlić potem kod HTML... pod tym kontem spojrzyj, to nie będziesz widział błędu ;] rozwiązanie na szybko jak jestem pod wpływem - luknij która funkcja zamienia tak na encje w manualu php i są jej odpowiedniki do dekodowania - więc w XML'u możesz przechowywać strukturę zakodowaną - co w sumie było by poprawne, gdyż nie przewidywałeś tam dodatkowych elementów drzewa XML (nie patrz na kod HTML ;p) - ps. jeśli jest tam możliwość niepoprawnej struktury XML to niech lepiej to zostanie zakodowane by nie rozwaliło Ci pliku XML (analogia do HTML iniection)... drugie rozwiązanie na szybko jak jestem pod wpływem przypomina tą funkcję którą robiłeś z innerHTML - po prostu pokombinuj, jak zaimportować już Elementy a nie tekst ;] - jak sam poprubujesz to nawet jak nie dasz rady prędzej to zapamiętasz... daj kod co tam zrobiłeś, jak będę miał czas to może poprawię ;] - ale nie nastawiaj się, że będę miał czas gdyż mam swoje zajęcia jutro (już dziś ;p) w sobotę też a w niedzielę rodzinkę pasuje odwiedzić ;p pozdro... Ten post edytował zegarek84 11.04.2013, 23:24:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 21:11 |