![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kod:
Dopóki nie dodam ostatniej linijki, błędu nie ma. Jeśli tylko dowiem się w czym leży problem, od razu będę mógł iść dalej z tematem. phhpinfo() mówi: DOM/XML enabled DOM/XML API Version 20031129 libxml Version 2.6.26 HTML Support enabled XPath Support enabled XPointer Support enabled Schema Support enabled RelaxNG Support enabled |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bardzo Ci dziękuję!
1. specjalnie w drugim przypadku nie dałem wszystkich pól, aby sprawdzić, jak się zachowa skrypt 2. a co z nieeleganckim zapisem? od razu szuka photo1 $oPhoto1 = $category->getElementsByTagName('photo1')->item(0); omijając fakt, że jest w "photos" 3. mógłbyć zapisać mi ten kod w najproszej wersji $id = $oId ? $oId->nodeValue : '';? normalnie w instrukcji warunkowej:
4. i dlaczego jest ten dwukropek na końcu? $oId->nodeValue : ''; 5. naprawdę nie przypominasz sobie jakiegoś prostego poradnika, choćby w języku angielskim? albo jakąś książkę? nie chcę tutaj ciągle pytać o takie bzdety... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2. a co z nieeleganckim zapisem? od razu szuka photo1 $oPhoto1 = $category->getElementsByTagName('photo1')->item(0); omijając fakt, że jest w "photos" 3. mógłbyć zapisać mi ten kod w najproszej wersji $id = $oId ? $oId->nodeValue : '';? normalnie w instrukcji warunkowej: ... przeanalizuj poniższy kod 4. i dlaczego jest ten dwukropek na końcu? $oId->nodeValue : ''; brakuje Ci podstaw programowania w dowolnym języku, jest to skrócony zapis przypisania wartości odpowiadający instrukcji if(){$zmienna = ...}else{$zmienna = } 5. naprawdę nie przypominasz sobie jakiegoś prostego poradnika, choćby w języku angielskim? albo jakąś książkę? nie chcę tutaj ciągle pytać o takie bzdety... How to map CSS selectors to XPath queries XPath and CSS Selectors Korzystając z wyrażeń xpath masz większe możliwości i kontrolę wyszukiwanych elementów
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 08:17 |