![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
Przeglądając oferty pracy można natrafic na wymagania takie jak apache, linux i unix. Mogłby mi ktos powiedziec o co chodzi w praktyce bo wiem ze jest to serwer i systemy?? Polecic jakąs lekture na ten temat?? Ten post edytował MaciekPierwszy 8.04.2013, 10:08:31 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Cytat Mogłby mi ktos powiedziec o co chodzi w praktyce bo wiem ze jest to serwer i systemy?? W praktyce chodzi o umiejętność pracy na w.w. środowisku. Większe projekty wymagają wysublimowanych rozwiązań, których nie wdrożysz na serwerze wirtualnym. Co za tym idzie musisz znać podstawy administracji w systemach UNIX. Cytat Polecic jakąs lekture na ten temat?? Praktyka czyni mistrza. Zacznij od instalacji Linuxa na lokalnym komputerze. Polecam na start OpenSuse. Poczytaj tutoriale i postaraj się postawić serwer LAMP posługując się konsolą. Potem podstawy konfiguracji Apache, Mysql, PHP, tworzenie zrzutów bazy i tworzenie kopii zapasowych, przeglądanie logów, przerzucanie plików za pomocą scp. Ta wiedza w zupełności wystarczy aby z czystym sumieniem aplikować na stanowisko z takim wymaganiem. Co do lektury to:
Ten post edytował rocktech.pl 8.04.2013, 11:19:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 07:52 |