![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Piszę sobie prostą obsługę błędów w PHP i mam pytanie, wykorzystuje sobie przykładowo taki skrypt
Mam pytanie, mianowicie czy da się zrobić taki system obsługi błędów który by najpierw sprawdzał czy są jakieś błędy i je wyświetlał tak że np. nie wyświetlało mi "1" w skrypcie oraz "2". Nie chodzi mi o zrobienie diva który 1,2 zasłoni tylko system który sprawdzi najpierw. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi Ten post edytował Narzew 6.04.2013, 19:24:42 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Crozin Dzięki bardzo, korzystałem kiedyś z tego ale kompletnie wyleciało mi to z głowy, wielkie dzięki
@nospor Kod podawałem PRZYKŁADOWO, jakoś nie wyobrażam sobie implementacja jego w środowisku produkcyjnym. Cytat Bo nic dziwnego ze ci rozwala wyglad jak wali echo gdzie popadnie. Nie możesz tak robić. Błędy masz zapamiętywać w tablicy, a następnie w widodu masz mieć kawałek kodu, który będzie błędy z tej tablicy wyświetlał tam gdzie Ty chcesz, a nie gdzie popadnie. Ehh chce zrobić obsługę błędów które występują w skrypcie (E_WARNING, E_NOTICE) a nie informacje że użytkownik zostawił puste pole które jest wymagane, dawałem echo gdzie popadnie ponieważ chciałem tylko pokazać kod jak najprostszy. Powtarzam jeszcze raz, kod który podawałem był przykładowy Po prostu chce aby przy tworzeniu aplikacji wyskoczyło mi okienko co gdzie jest nie tak a nie pół strony i okienko. @nospor nie traktuj wszystkich z góry jako nie znających się przepisywaczy Dzięki za pomoc! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 12:11 |