![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
WItam,
Napisałem klasę, lecz dane pobierne są ze sklepu intenetowego. FIRMA => części => rodzaj_cześci => szczegóły towaru. Informacje wyszukują się idealnie. Przy "ostatnim etapie" - wyciąganie ceny produktu. Skrpty straaaasznie muli , ponad 5min co składnia mnie do nacisnięcia "ESC" (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) . Proszę o pomoc
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest różnica między 200 a 5160, taka tyci.
Cytat Czlowieku zrozum, ze tego nie przyspieszysz! Nie masz infrastruktury Google w domu, zeby obsluzyc taka ilosc zapytan na raz. To wszystko trwa, z reszta serwery tego sklepu tez nie maja, a i one musza wygenerowac zawartosc. Chyba że wykona to równolegle, skrypt podzieli linki na partie i w tym samym czasie wykona do nich odwołanie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 9 Dołączył: 30.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba że wykona to równolegle, skrypt podzieli linki na partie i w tym samym czasie wykona do nich odwołanie. Mysle, ze to nie znacznie przyspieszy caly proces, bo: 1. on pobiera linki z jednej strony, dopiero przechodzi do drugiej, z niej pobiera, przechodzi do 3. strony, znow pobiera i dopiero z 4. strony pobiera cene. 2. serwer nadal musi obsluzyc kilkaset zapytan, w ktorych trzeba pobrac dane z bazy, itd., itp. W najlepszym przypadku przyspieszy calosc o kilkanascie sekund (tak mysle, nie mowie ze tak jest NA PEWNO), a w najgorszym wykona mini-DoS i bedzie czekal jeszcze dluzej. Do tego dochodzi zabezpiecznie antyDDoS. Jesli serwer ma jakies oprogramowanie i faktycznie skrypt dzialalby powiedzmy 2x szybciej, to wykonanie 5160 zapytan w ciagu ~3 minut daje dosyc spora sume zapytan/sekunde z jednego adresu IP, a wtedy zamiast 5 minut poczeka sobie 15 albo i dluzej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nic tylko probowac (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ale nadal jestem zdania, ze nie spadnie ponizej 4 minut. @up: http://www.php.net/manual/en/function.curl-multi-init.php Ten post edytował artuross 2.04.2013, 14:31:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 00:18 |