![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
WItam,
Napisałem klasę, lecz dane pobierne są ze sklepu intenetowego. FIRMA => części => rodzaj_cześci => szczegóły towaru. Informacje wyszukują się idealnie. Przy "ostatnim etapie" - wyciąganie ceny produktu. Skrpty straaaasznie muli , ponad 5min co składnia mnie do nacisnięcia "ESC" (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) . Proszę o pomoc
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem problemu. Mam link A, pobieram jego źródło w celu sprawdzenia czy są linki do strony B, jak są, zapisuję je do tablicy. Jak już mam wszystkie linki, sprawdzam czy znajduje się w nich nazwa i cena, jak tak, uzupełniam tablice. Koniec. Na moje oko jest to jedna pętla, max 2.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 9 Dołączył: 30.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem problemu. Mam link A, pobieram jego źródło w celu sprawdzenia czy są linki do strony B, jak są, zapisuję je do tablicy. Jak już mam wszystkie linki, sprawdzam czy znajduje się w nich nazwa i cena, jak tak, uzupełniam tablice. Koniec. Na moje oko jest to jedna pętla, max 2. On ma racje, w jego przypadku na podstronach znajduja sie kolejne podstrony, wiec nie wystarczy wejsc w jeden link, zeby uzyskac cene. Trzeba wejsc na kolejny i kolejny. Kielich, czemu sie dziwisz, ze trwa to 5 minut? Skoro polaczenie z tyloma stronami troche trwa, dodatkowo to musi byc obrobione za pomoca regexp, ktory tez do najszybszych nie nalezy. Moze powienienes sprawdzic jaki zakres bitow potrzebujesz pobrac? Mniej szukania, dzialalby ciut szybciej, aczkolwiek nadal jest to z 500 stron lub cos w tym stylu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 01:58 |