![]() |
![]() |
-request- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Napisałem w pełni strukturalnie stronę w php i mysql. Mam na niej listy kategorii(podrzędnych), artykuły z wybranej kategorii, pojedynczy artykuł, oraz profile. Nie wiem co zrobić z adresami URL. Nie chciałbym, niepotrzebnych śmieci - typu slug/kategoria, slug/artykuly, slug/artykul, itd. Niektóre systemy CMS zapisują w bazie, że slug blalal to artykuły z kategorii, a slug hhahaha to lista kategorii. Ale co w przypadku gdy z listy kategorii chcę przejść do artykułów, albo do pojedynczego? Macie jakieś propozycje? Bardzo proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 9 Dołączył: 30.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fakt, to prawda, ale jesli chodzi o SEO, to zupelnie inna kwestia, poza tym, jezeli w tresci znajdzie sie wystarczajaco slow kluczowych, link nie ma zadnego znaczenia, a czym krotszy link, tym bardziej "lubi" Cie Google (oczywiscie to mala skladowa), kolejne poza tym, krotsze linki = latwiej zapamietac /artykul/25 niz /artykul/dlaczego_krowy_daja_mleko_,t25
Mysle, ze nie bedziemy tutaj wdawali sie dyskusje co jest lepsze, bo SEO jest tak rozleglym zagadnieniem, ze mozna spokojnie poswiecic temu dzial (z reszta, na forum chyba jest?) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) W kazdym razie, ma dwa rozwiazania, moze z ktoregos z nich skorzysta. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 19:12 |