![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam, czas najwyższy przerzucić się na OOP, a więc zacząłem standardowo od napisania kalkulatora i (najpierw kod)
index.php :
kalkulator.class.php
i teraz tak: powyższy kod działa, z tym, że na stałe jest wpisane dodawanie, a ja chciałbym zrobić jakieś warunki if($_POST['dzialanie']=="-") to odejmowanie itd, niestety nie wiem jak stworzyć w OOP warunki, a drugie pytanie czy ten kod, który wstawiłem ma w ogóle coś wspólnego z OOP ? ;> Dzięki z góry... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 4 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@g2g3: widzę, że specjalista się trafił. Powiedz co jest złego w podanym przeze mnie przykładzie?
@PrinceOfPersia: zamiast korzystać z funkcji "intval()", lepiej rzutować te zmienne na inta imo. Walidacja to podstawa, ale o to trzeba się już samemu postarać. @Down: Podałem jeden ze sposobów rozwiązania problemu i nigdzie nie napisałem, że tak się powinno pisać obiektowo, także oszczędź sobie te durne komentarze, bo się ośmieszasz. Poza tym, interesujące jest to, że potrafisz określić czyjąś wiedzę po przeczytaniu kilku wypowiedzi na forum, zdumiewające. Polecam iść się mądrzyć gdzie indziej, panie "ekspert". Dyskusję uważam za zamknięta, nie mam zamiaru offtopować, a w dodatku szkoda mi czasu na takich delikwentów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował devbazy 30.03.2013, 16:30:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 12:32 |