| -bats_- |
|
|
Goście |
Witam. Dostał mi się w ręce szablon, HTML+JS, w którym występuje formularz kontaktowy. Do formularza podpięty jest skrypt PHP (poniżej). W dokumentacji nie dostałem za wiele, proszę więc o pomoc tu - czy za pomocą takiego skryptu można cokolwiek wysłać? Wydaje mi się że sam e-mail do podmiany to za mało? Nie brakuje tu czegoś? Wyjaśni mi ktoś proszę, w kilku słowach co tu jest wykonywane?
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 9 Dołączył: 3.02.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Oczywiście że można wysłać wiadomość z adresu kancelaria@prezydent.gov.pl . Problem leży natomiast w informacji o serwerze wysyłającym - nie będzie to prezydent.gov.pl .
Działa to mniej więcej tak: 1. Jeśli brak danych przesłanych metodą POST, zakończ skrypt. 2. Przypisz zmiennym name, email, phone, comments wartości z tablicy POST. 3. Walidacja danych pochodzących z formularza - kiepsko zrobiona. 4. Preparowanie nagłówków wiadomości e-mail (adres wysyłającego, temat wiadomości, treść wiadomości itd.). 5. Wysłanie wiadomości (funkcja mail()). Ten post edytował red.orel 29.03.2013, 18:43:31 |
|
|
|
bats_ [PHP] Formularz kontaktowy - problem 29.03.2013, 17:39:30
bats_ Dziękuję. Jak dla mnie temat można zamknąć. Sam sz... 30.03.2013, 14:38:29 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 27.12.2025 - 13:28 |