![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, nie mam 18 lat (mam więcej) (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Jako iż posiadam konto w credit agricole, ale nie jestem z niego zadowolony, szukam czegoś nowego, oferty w większości wyglądają, aż za dobrze, dlatego mam do Was pytanie jaki bank byście polecili do tzw. konta zaskurniaka... Czyli konta które najlepiej byłoby darmowe (wpłata, przelew, bankomat), niekoniecznie z kartą, zwyczajne konto z którego bank nie pobierałby opłat miesięcznych (żadnych), nie musi być z tokenem/zdrapką. Konto mi to potrzebne tylko do odkładania różnych kwot co jakiś czas. Zastanawiam się nad kontem internetowym w ING, ktoś już takie posiada? Jakieś wady są? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja natomiast chciałbym bardzo polecić konto firmowe w millenium.
Ostatnio wiele osób uciekając od ZUS, czy też zakładając DG razem ze znajomymi decyduje się na zakładanie Sp.Z.o.o. i tu pojawia się problem, bo większość banków wymaga w tym celu założenia czegoś co nazywa się bankowość korporacyjna - ciągnie to za sobą duuuuże koszty. Ja szacowałem koszty w kilku bankach dla swojej firmy i wychodziło mi co najmniej kilkaset złotych miesięcznie (opłata za prowadzenie, za dostęp przez internet, drogie przelewy, drogie wpłaty/wypłaty gotówkowe itd). I tu niespodzianka, bo w millenium można założyć konto korporacyjne (ze wszystkimi jego dobrodziejstwami) za 0zł, przelewy 0zł, wpłaty gotówki w oddziale 0zł - ogólnie ponoszę jedynie koszty zryczałtowane za hasła sms (chyba 2zł miesięcznie) - jedyny warunek trzeba wcześniej założyć kartę do Makro bo są z nimi powiązani. Zadziwiająca tania jest również linia kredytowa w koncie oraz kwota jaką można dostać bez poręczenia (oczywiście trzeba mieć dobrą historię na koncie, bo "na dowód" nic nie dają). Konto ma oczywiście swoje minusy - przede wszystkim bardzo niekorzystne kursy walutowe i drogie przelewy walutowe (także niestety w EUR) (choć samo prowadzenie subkonta walutowego jest darmowe albo kosztuje 1E już nie pamiętam). Ogólnie bardzo polecam, jeśli ktoś ma sp. z.o.o lub komandytową, bo w innych bankach to jest rozbój w biały dzień. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 04:54 |