Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [inne]Interfejs WWW, konfiguracja plików?
goukan

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam was (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zwracam się do was z prośbą o pomoc w podjęciu jakiś decyzji oraz powiedzenie mi paru rzeczy. Chciałbym się dowiedzieć od was w jaki sposób można zrobić interfejs www, na którym będziemy mogli konfigurować pliki np. txt i inne rozszerzenia tekstowe na serwerze ftp. Odpalać poprzez stronkę pliki bat, exe? Czy da się coś takiego zrobić i czy akurat w php? Mam w głowie taką myśl. Musiałbym kupić serwer dedykowany, następnie skonfigurować go tak, aby poprzez wykupienie na mojej stronie jakiejś oferty(typu hosting za sms) dostać dane do serwera ftp, jakąś pojemność dysku, transfer oraz pamięć ram. W jaki sposób można było by to zrobić? Potem w panelu na który się zalogujemy, będziemy mieli możliwość edytowania poszczególnych linijek plików tekstowych, odpalania plików wykonalnych (exe, bat).
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Wazniak96

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Wykup sobie narazie jakiegoś VPS tylko tyle zeby ten serwer minecraft utrzymał, zainstaluj tego całego serwera minecrafta i czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj a potem testeuj testuj i testuj. W internecie jest wszystko(prawie), wykupując odrazu dedyka i zamknięciem go po miesiącu z powodu braku funduszy na oplacenie nic nie osiągniesz. Szperając w necie mozna naprawde wiele znaleźć.

PS: nie oczekuj ze odrazu osiągniesz "ful wypas". Na początku proponuję jezeli juz musisz, udostępnic jakis serwer z paroma funkcjami za grosze. Wiadomo... Dzieciaki na to polecą... A co znajdzies i się nauczysz po drodze to już procentuje na przyszlość.

Ahmm i taka rada. Jeżeli już coś znajdziesz i uda ci się to zrobic to radzę abyś sobie krok po kroku gdzies na komoie to zapisal jak to zrobiłeś. Później w gąszczu zapisanych linków może Ci to umknąć. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 10.10.2025 - 11:44