![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie. Otóż mam sobie podstronę, gdzie po załadowaniu strony, przez jQuery zmieniam opis strony (meta description tag). Jak to się ma teraz do robota Google? Czy odczytuje on meta tagi w czasie ładowania strony? Czy może nie obsługuje JavaScript`u potrzebnego do działania w/w skryptu? A może jednak poprawnie odczyta zmieniony meta tag? Z góry dzięki za odpowiedź (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował unnamedly 24.02.2013, 02:15:53 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry, że trochę odkopię, ale to nie jest takie łatwe. U mnie to wygląda tak:
przykładowy plik (podstrona) article.php:
body.php:
W content.php mam całą część logiczną strony (+ treść widziana przez użytkownika wydzielana przez echo "";). Tam sprawdzam na jakiej podstronie jestem. Załóżmy, że to jest article.php. Wyświetla mi się artykuł o id=2. Jako słowa kluczowe strony (meta tag keywords) chcę mieć tagi artykułu o id=2. I tego tyczy się wątek. Jeśli nie ma zmiennych PHP działających "wstecz", to łatwiej mi by było zrobić to przez JS (pobrać tagi i wrzucić to jako słowa kluczowe). Więc: jak zrobić zmienne działające "wstecz", albo jak przerobić moje ułożenie plików by dało się to zrobić bez JS? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 07:10 |