![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, nie mam 18 lat (mam więcej) (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Jako iż posiadam konto w credit agricole, ale nie jestem z niego zadowolony, szukam czegoś nowego, oferty w większości wyglądają, aż za dobrze, dlatego mam do Was pytanie jaki bank byście polecili do tzw. konta zaskurniaka... Czyli konta które najlepiej byłoby darmowe (wpłata, przelew, bankomat), niekoniecznie z kartą, zwyczajne konto z którego bank nie pobierałby opłat miesięcznych (żadnych), nie musi być z tokenem/zdrapką. Konto mi to potrzebne tylko do odkładania różnych kwot co jakiś czas. Zastanawiam się nad kontem internetowym w ING, ktoś już takie posiada? Jakieś wady są? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 15 Dołączył: 12.08.2012 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Alior Sync - konto dobre tylko do otrzymywania cashbacku, na codzień polecam jakiekolwiek inne, np. mBank.
W obu przypadkach zgłoszeń technicznych (z pierwszej połowy grudnia 2012), zostałem właściwie zlany. Dostałem pytania dotyczące mojego środowiska - wersja Javy, Flasha, przeglądarka, system, etc. gdy problem jest w 100% server-side. Co prawda, skontaktowali się potem, jednak otrzymałem taką odpowiedź jak wcześniej - "nie da się". W innowacyjnym, w pełni internetowym banku nie da się zrobić podstawowych rzeczy przez internet (polecono mi infolinię [płatną]/chat audio/video [nie mam sprzętu]). Opiszę dokładniej drugą sprawę. Jestem niepełnoletni, ale w mBanku bez problemu zmieniam limit transakcji MOTOEC, jedynie Sync nie chce mi tego umożliwić. Po zgłoszeniu technicznym, rozmowa z infolinią trwała 15 minut tylko w celu zmiany tego limitu. Kilka dni później otrzymałem informację, że da się tylko poprzez infolinię/chat audio/chat video, przez system internetowy lub chat tekstowy nie da rady. Po 4 miesiącach, z problemem najwidoczniej nic nie zrobiono, skoro nadal nic nie działa. Naprawdę trzeba być ninją, żeby korzystać jedynie przez internet z tego banku internetowego. Kolejny problem to kody SMS, które czasami potrafią dochodzić po 10-15 minut. Generalnei cały czas w tym banku czuje się, jakbym był betatesterem, lecz takim tylko dla picu - ponieważ moje zgłoszenia nic nie zmieniają. W sumie to się nie dziwię - aby mieć pieniądze na cashback, trzeba było zrezygnować z testowania produktu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 09:50 |