![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Nie bywam z byt często na tym forum ale mam nadzieje że mi pomożecie. Mam problem z komputerem bo ciągle łapie jakiegoś wirusa, proszę o pomoc. Potrzebuję nazwę jakiegoś dobrego Antywirusa. Serdecznie pozdrawiam i dziękuje za komentarze.
Powód edycji: [thek]: Linki? Nie pozycjonujemy ;)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm...
ciekawe jakie to mam dane osobowe i hasła (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm... ciekawe jakie to mam dane osobowe i hasła (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Nie no wkręcałem Cię (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . Ale trochę spietrałeś, wiem to! W każdym razie miał to być wstęp dlaczego twierdzenie "siedzę na linuksie to jestem bezpieczny" jest totalną bzdurą. Po prostu rynkowo znacznie, ale to znacznie więcej osób korzysta z Windowsa, dlatego malware jest głównie robiony pod ten system. Prawda jest taka, że istnieje teraz wiele botnetów składających się z set-tysięcy zombie opartych na linuksie, bo ich użytkownikom się wydawało, że nie potrzebują antywirusa. A exploity powstają nie na system, ale na oprogramowanie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie no wkręcałem Cię (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . Ale trochę spietrałeś, wiem to! W każdym razie miał to być wstęp dlaczego twierdzenie "siedzę na linuksie to jestem bezpieczny" jest totalną bzdurą. Po prostu rynkowo znacznie, ale to znacznie więcej osób korzysta z Windowsa, dlatego malware jest głównie robiony pod ten system. Prawda jest taka, że istnieje teraz wiele botnetów składających się z set-tysięcy zombie opartych na linuksie, bo ich użytkownikom się wydawało, że nie potrzebują antywirusa. A exploity powstają nie na system, ale na oprogramowanie. Antywirus na linux potrzebny jest tylko wtedy, gdy dostajesz pliki z windows i nie chcesz, aby zainfekowane rozlazły się dalej (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Pokaż mi te set-tysięcy zombie oparte o linux, szczególnie te w których użytkownik nie wykonał procedury "ściągnę, kliknę, wpiszę hasło root i poczekam aż zainstaluje". W porównaniu do windows, na *nix same z sobie się nie pojawiają, bo to po prostu technicznie nie możliwe. edycja: A co do tematu, choć uważam to za akcje spamu... Polecam http://www.avira.com/en/avira-free-antivirus Ten post edytował !*! 25.03.2013, 14:41:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:03 |