Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Sprawdzanie czy skrzynka Email istnieje
shycat

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, poszukuję gotowego rozwiązania dot. sprawdzania czy dany adres email istnieje. Nie chodzi mi tylko o domenę adresu czy o sprawdzanie poprawności ale o to, czy adres istnieje. Opisaną funkcję ma np. pewien portal "dla dorosłych" w dziale rejestracji: http://www.erodate.pl/pl/rejestracja/ ich skrypt sprawdza nie tylko "znane" skrzynki jak gmail czy wp ale tez (testowalem) nowo utworzone emaile na nowych domenach. Pozdrawiam.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
shycat

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(kayman @ 24.03.2013, 10:16:54 ) *
jak napisałem bez rejestracji tego nie sprawdzę a rejestrować się tam nie ma ochoty (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Tak jak ja napisałem nie musisz się rejestrować i wybacz, muszę to napisać - po prostu chyba jesteś głupi i nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, tyle na ten temat.

Cytat(kayman @ 24.03.2013, 10:16:54 ) *
- poprawność mail -. wystarczy walidacja js
- czy istnieje w bazie - zapytanie do bazy
- czy istnieje mail -> mail z linkiem zwrotnym

Cytat
Nie chodzi mi tylko o domenę adresu czy o sprawdzanie poprawności ale o to, czy adres istnieje.

a powyższe jest tylko ponownym tego potwierdzeniem...

markonix znam tą stronę i testowałem już ją, ale nie działa ona w 100% poprawnie - często odrzuca istniejące adresy w domenach, które nie są typowo pocztowymi, poza tym ma limit sprawdzania - 5 emaili na godzine na IP
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 2.10.2025 - 21:49