![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, proszę o ocenę mojej strony pod prawie każdym względem (oprócz względu braku artykułów, bo one się pojawią niebawem. Slider też nie jest w 100% dokończony). Wygląd strony, treść, ogólna ocena.
Ważne bym zaznaczył, że stronę robiłem od totalnego zera. Po prostu notatnik, ciepła herbatka i do roboty! Link: http://ziuty.pl Ten post edytował unnamedly 16.03.2013, 17:45:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja trochę ponarzekam na kod. Ogólnie nie ma tragedii, ale... nie jest to poziom za który powinieneś brać pieniądze. Osobiście uważam, że jeśli już się bierze pieniądze powinno się robić to naprawdę bez błędów( chyba że klient zna Twój poziom ).
Weźmy np. stronę: http://ziuty.pl/contact - wybrana losowo Moje uwagi: 1. pakowanie stylów CSS w style="..." to zły pomysł - od razu rzuca się to w oczy 2. Menu powinieneś oprzeć na liście 3. Kod <i class="icon-home" style="font-size: 15px; margin-right: 5px; position: relative; bottom: 15px; left: 19px; opacity: 0"></i> Nie tworzy się pustych elementów. A wykorzystywanie tutaj elementu <i> już w ogóle mija się z celem 4. W złym zwyczaju jest umieszczanie JS w kodzie HTML bezpośrednio - wrzuca się taki kod do oddzielnego pliku 5. <center> - znacznik nie wykorzystywany już 6. Piszesz, że znasz się na SEO - po kodzie HTML średnio to widać - chociaż takie podstawy jak atrybuty title czy alt. 7. Kod <div class='bottom'> <div class="wrapper"> Staraj się trzymać jakiś standard - chodzi mi o " i ' 8. Cytat document.title = 'Kontakt'; - SEO? Mamy do tego odpowiedni tag9. Kod <br /><br /><br /> Przerwy robimy inaczej - najczęściej za pomocą margin10. CSS to inny temat, ale tak na pierwszy rzut ok zauważyłem, że nie używasz prawie w ogóle id(#). Nie jest to żaden błąd czy coś, ale uważam, że powinieneś przemyśleć kiedy lepiej wykorzystać klasę, a kiedy id. Podejrzewam, że jeszcze coś by się znalazło( może na innych podstronach ), ale nie o to chodzi. Nie chcę Cię zniechęcić, a jedynie pokazać, że jeszcze trochę pracy przed Tobą. Co do wyglądu się nie wypowiadam, bo grafik ze mnie żaden, a i gust mam raczej odmienny od większości ludzi - nie mniej w skrócie - nawet mi się podoba. Pozdrawiam i powodzenia PS. Nie wyjaśniałem tych uwag, ale jak nie wiesz dlaczego tak lub masz jakieś wątpliwości to zapytaj - postaram się wyjaśnić moją wizję. Ten post edytował kamil4u 22.03.2013, 01:52:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 18:06 |