![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
oficjalna strona do sledzenia paczek znajduje sie tutaj
http://sledzenie.poczta-polska.pl/ jednak ma ona pewna wade, nie mozna wyslac klientowi linka z jego paczka w takiej postaci np, jak w tym serwisie: http://www.sledzenie-paczek.pl/?nr=00259007733234108741 i teraz moje pytanie, czy skomplikowane byloby napisanie czegos takiego co wysylaloby zapytanie do systemu poczty polskiej ? cos ala serwis sledzenie-paczek.pl gdyby system poczty byl normalny, tzn tworzyl linka z nr przesylki to nie byloby problemu ale widze ze tu ktos sprytnie obszedl temat serwisem sledzenie-paczek.pl (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) i chcialbym cos takiego postawic w sudomenie swojego sklepu i wysylac linka klientom. bardzo proze o pomoc, zaplace za ewentualna pomoc w napisaniu pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 1 Dołączył: 7.03.2013 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczta polska ma api, oprogramowałem je niedawno w firmie gdzie pracuję - ewalka.pl w kartach transakcji aby klienci mieli komplet informacji o paczce.
Sprawa nie jest wcale prosta bo jest kilka punktów w których można się zablokować ale warto śledzenie paczek dodać. ber32 - u nas śmiga normalnie, źle wywołałeś metodę, doczytaj dokumentację bo musisz coś dopisać, to nie standardowe wywołanie soap jak do allegro tylko utrudnione co by programista miał ciężej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dostęp do api wymaga prowadzenia firmy i umowy z pocztą, później przesłania im dokumentów jeżeli mówimy o masowych zapytaniach (powyżej 1 paczki...). Generalnie poczta ma api do śledzenia paczek i średnio udaną aplikację do ich nadawania ale dzięki bogu u nas 99% paczek biorą 2 firmy kurierskie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) spoofek - daj znać na priva czego oczekujesz i ile oferujesz - po godzinach pracy mogę się podjąć bo puki co dobrze mi płacą a i robotą zasypują (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował hs20 21.03.2013, 15:44:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 9 Dołączył: 3.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie poczta ma api do śledzenia paczek i średnio udaną aplikację do ich nadawania ale dzięki bogu u nas 99% paczek biorą 2 firmy kurierskie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Toto api jest w miarę łatwe i przyjemne do podejrzenia co się z paczką dzieje? Teraz firma ma podpisaną umowę na wysyłanie paczek pobraniowych i listów poleconych. Jak zobaczyłem ten program do nadawania to pomyślałem że lepiej stworzyć własny system obsługi wysyłki - mamy teraz własne pule numerów nadawczych i drukujemy sobie druki paczek pobraniowych i R-ki łatwo szybki i przyjemnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ale też nam brakuje możliwości sprawdzania na bieżąco co się z daną przesyłką dzieje.. Nota bene - jakoś da się sprawdzać los listów poleconych na podstawie numerów nadawczych? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 10:02 |