![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Jak już wspomniałem na G+, są pewne braki w UX:
- brak informacji o możliwości komentowania na stronie głównej. Formularz widoczny jest z poziomu konkretnego posta, więc wystarczy w belce oprócz tytułu wyświetlić ilość komentarzy, wtedy ludzie przy istniejących klikną w belkę, - słabo widoczne komunikaty. Dopóki user nie dostanie zielonego lub czerwonego na twarz, będzie miał problem z wychwyceniem informacji. - mała ilość wpisów na stronę. Na chwilę obecną paginacja limituje do 4. - bardziej wyróżniłbym belkę wpisu. Obecne szare tło niezbyt dobrze się sprawdza. - więcej światła między wierszami zwiększy czytelność. Teraz linie są za bardzo zbite @!*!: linki do postow sa, ale trzeba kliknąć w belkę wpisu, wtedy przenosi. Jak wspomniałem, UX za bardzo nie pomaga, co widać już przy rejestracji, gdzie po prawidłowym utworzeniu konta wali komunikat w szarym tle, co jest ledwo widoczne. Brak przekierowania od razu do profilu, co byłoby lepszym rozwiązaniem. Inna sprawa to fakt, że na ten sam mail i te same dane próbowałem kilka razy, z powodu właśnie słabego wyróżnienia, założyć konto. Po chyba 5 próbie zauważyłem w końcu komunikat... A mimo to informował mnie o poprawnym założeniu konta. Założyło 5 identycznych (wątpliwe) czy brak walidacji unikatowości nicka/emaila? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@!*!: linki do postow sa, ale trzeba kliknąć w belkę wpisu, wtedy przenosi. Miałem na myśli to http://phpguru.pl/wpisy A i jeszcze brakuje wyszukiwarki. Ten post edytował !*! 21.03.2013, 09:54:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 05:32 |