![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
korzystam z serwera PHPWebSocket do obsługi Socketów naturalnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 1. W jaki sposób mogę jednoznacznie zidentyfikować użytkownika, który wysłał coś do serwera? Przyszedł mi do głowy pomysł polegający na tym, że wraz z wiadomością wysyłane jest ID użytkownika i jakiś hash przypisany do niego, ale to jest dość proste do złamania. 2. Chcę zrobić taki mechanizm: użytkownik wysyła coś AJAX'em, a PHPWebSocket wysyła odpowiednie informacje do wybranych podłączonych klientów. Można zrobić to w jakiś łatwy sposób bez hackowania PHP? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak byś to zrobił w czystym PHP?
Przejrzyj źródła jakiegoś czatu, pełno ich w necie jak i http://marakana.com/bookshelf/html5_tutori...eb_sockets.html , bo chyba nie do końca rozumiesz proces działania takich skryptów i odbioru/wysyłki danych, klient <= => serwer. I nie sugeruj się tymi serwerami w PHP, jakie znajdziesz w gotowcach, one nie są zbyt wydajne. Ten post edytował !*! 20.03.2013, 11:41:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 20:24 |