![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam utworzony formularz w php. Wszystko ładnie chodzi, oprócz sprawdzania walidacji poprawnego wpisywania adresu email...Podaję kod php mojego formularza:
W jaki sposób można dodać walidację adresu email do tego formularza php. ? Czy trzeba od nowa przebudować cały plik .php Pozdrawiam serdecznie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 54 Dołączył: 31.08.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapoznaj się z działaniem POSTa i podstawową obsługą formularzy w PHP, bo widać braki w podstawach.
jeśli w formularzu masz pole input
to w PHP po jego wysłaniu odnosisz się do jego zawartości w taki sposób
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapoznaj się z działaniem POSTa i podstawową obsługą formularzy w PHP, bo widać braki w podstawach. jeśli w formularzu masz pole input
to w PHP po jego wysłaniu odnosisz się do jego zawartości w taki sposób
Wielkie dzięki za info....Wiem że mam braki duże w podstawiach php...Przejdzmy do rzeczy, po wpisaniu : Przejrzałem dokładnie od początku kod cały w pliku .php Kod $_POST['nazwa_pola'] a w nazwę pola wpisałem email . I teraz uruchamia się wysyłanie wiadomości bez problemu, z jednym wyjątkiem. Po wpisaniu błędnego formatu adresu mailowego to dostaję komunikat " Kod Adres e-mail niepoprawny Wiadomość wysłana pomyślnie Jeszcze jakby mi blokowało wysyłanie wiadomośći po błednym wpisaniu adresu email, to byłoby koniec mojego problemu z tym związanego... Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 20:56 |