![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 17 Dołączył: 13.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak mogę sprawdzić czy kod podany przez usera, jest zgodny z tym co ma w obrazku. Mam plik captcha.php i wyświetla on grafikę captchową. Ale jak próbuję dorzucić tam formularz, który by sprawdzał poprawność to nie da rady, ponieważ zdefiniowane mam tam:
Co odbiera mi możliwość wprowadzenia tam formularza. Próbowałem z sesją. Dodałem na końcu captcha.php coś takiego:
A potem w pliku test.php:
Ale to nic nie daje...Jeśli w pliku captcha.php mam:
To wyświetla mi w test.php TYLKO grafikę (captchę), bez tego echa. Z kolei jeśli tej linijki nie mam to wyrzuca mi błąd: Kod Obrazek „http://test.pl/test.php” nie może zostać wyświetlony, ponieważ zawiera błędy. Jak to mogę sprawdzić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Korzystając z tego, że mój problem dotyczy tego samego problemu - postanowiłem się podpiąć.
Chodzi mi o pole w formularzu, które np będzie podpisane: PODAJ WYNIK 2+2: ........ jeśli wypełniający wpisze poprawnie "4" - wówczas wysyła się formularz jeśli wpisze błędnie - nie wysyła go wcale. mój kod formularza 'form': Kod <?php $imie = $_POST['imie']; $in = $_POST['in']; $inn = $_POST['inn']; $out = $_POST['out']; $outt = $_POST['outt']; $ile = $_POST['ile']; $ile2 = $_POST['ile2']; $tel = $_POST['tel']; $mail = $_POST['mail']; $info = $_POST['info']; $kod = $_POST['kod']; if ($imie && $ile && $mail && $tel && $in && $inn && $out && $outt && $ile2 && $info && $kod) { $wiadomosc = "Imie: $imie\nLiczba dorosłych: $ile\nLiczba dzieci: $ile2\nTelefon kontaktowy: $tel\nEmail: $mail\nData przyjazdu: $in $inn\nData wyjazdu: $out $outt\nUwagi: $info\n"; $header = "From: $mail\r\nReply-To: $mail\r\nContent-Type: text/plain; charset=utf-8"; mail ("xxxxxxxx@xxxxxxxxxxxxxxxxx.pl", "Rezerwacja PL - Formularz ze strony", $wiadomosc, $header); mail ("$mail", "POTWIERDZENIE:Rezerwacja PL - Formularz ze strony", $wiadomosc, $header); } header("Location: rezerwacjee.html"); ?> <oczywiście w meilu zamiast xxx@xxx.pl jest odpowiedni adres e-mail> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 01:05 |