![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
mam taki problem z funkcją strlen w php. Otóż. Próbuję wykonać własny system rejestracji kicha(jak na razie) Do rzeczy. Nie wiem czy dobrze skonstruowałem instrukcję if...elseif...else, bo nawet jeśli gracz wpisze nick mniejszy niż 6 znaków lub poprawnie to i tak rejestruje go wysyłając komunikat o błędzie("Nick nie może być, krótszy niż 6 znaków!")
Wie ktoś co jest nie tak? Proszę o jakieś rady. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. po co łączysz się z bazą gdy nie przechodzisz walidacji? 2. taki kod Jest zły. Nie używaj @ i mysql_real_escape_string powinno być po walidacji 3. zastanów się co robisz. Teraz, gdy hasło jest inne niż hasło dodajesz do bazy dane. 4. formatuj kod poprawnie, za chwilę będziesz pisał ciurkiem. To ciut za mało ;) ale też nie zaszkodzi. 1. A kiedy mam się łączyć? Wydawało mi się, że najlepiej podłączyć include z osobnym plikiem(i tak zrobiłem) 2. Czemu zły? Jeśli usunę @ to pojawią się błędy:
3. Warunek jest taki tylko, że dodałem to w else.
To nie wiem co jest nie tak. PS. Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem o czym mówisz. Uczę się dopiero PHP więc, wiesz... Ten post edytował Kerth 17.03.2013, 14:11:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 12:39 |