![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Kilka lat temu zacząłem przygodę z tworzeniem stron, ale musiałem z tym skończyć. Ostatnio znowu mnie wzieło i chciałbym ponownie do tego wrócić. Znam jakieś podstawy PHP, MySQL i CSS... Albo znałem bo kilka lat z tej wiedzy nie korzystałem i napewno się pozmieniało (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Od czego zacząć(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Jakaś lektura? Zjakiego edytora korzystać? Zwykły notatnik?? Mam jeszcze gdzieś książkę: http://helion.pl/ksiazki/php-i-mysql-tworz...mson,phmsv3.htm Jest jeszcze przydatna? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jeśli mogę polecić edytor to Notepad++, intuicyjny i naprawdę funkcjonalny, obsługuje chyba wszystkie języki, do wrzucania plików na serwer FTP przydatna też jest FileZilla. Oba programy są darmowe.
Jeśli zaczynasz to proponuję abyś rozpoczoł jakiś mały projekt typu skrypt a'la kwejk i po prostu szukał w necie co aktualnie potrzebujesz. To oczywiście po przeleceniu jakiś kursów. Bez projektu większość początkującuch po prostu tym się nudzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Trzecie co mogę doradzić to nie pchaj się w naukę 5 języków na raz. Mogłoby Cię to przytłoczyć i zniechęcić. Zacznij od html + css potem PHP lub js. ;p |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 03:27 |